Predstavnici Hrvatske udruge profesionalaca kongresnog turizma (HUPKT) posjetili Centar za kreativne industrije

U sklopu Zagreb Meetings Industry Meeting-a (ZAG MIM), u subotu 26. ožujka, Centar za kreativne industrije posjetili su predstavnici Hrvatske udruge profesionalaca kongresnog turizma (HUPKT) – neprofitne organizacije i vodeće profesionalne udruge kongresnog i poslovnog turizma u Hrvatskoj.

Predstavnike jedine nacionalne strukovne udruge poslovnog (kongresnog) turizma u Hrvatskoj, koja broji više od 200 članova - profesionalnih organizatora kongresa i svih vrsta poslovnih skupova i programa., dočekao je tim Ustanove INOVAcija (Katarina Colić, ravnateljica Ustanove INOVAcija, Ivana Štulina, savjetnica i Gloria Maruna, pripravnica stručna suradnica).

Pri samom dočeku, Katarina Colić, ravnateljica Ustanove INOVACija, je izrazila čast i zadovoljstvo što su predstavnici HUPKT-a Centar za kreativne industrije prepoznali kao potencijalne partnere ističući kako Centar svojom vrhunskom opremom nudi zaista širok spektar organizacijskih mogućnosti.

Kao nove potencijalne MICE (Meetings, Incentives, Conferences, and Exhibitions) prostore u Zadru, između ostalih, predstavnici HUPKT-a su posjetili i Centar za kreativne industrije te ga opisali kao „zanimljiv i tehnički izvrsno opremljen“.
Ranko Filipović, predsjednik HUPKT-a kazao je kako prostori kao što su Centar za kreativne industrije, Kneževa palača i Providurova palača pružaju bezbrojne mogućnosti za održavanje manjih skupova ili različitih evenata te Zadar čine dodatno konkurentnim na hrvatskom i međunarodnom tržištu poslovnog turizma.

„Stvar je da se u sinergiji dosadašnjih i novih subjekata poslovnog turizma (kao što je Centar za kreativne industrije) s agencijama i svim profesionalnim organizatorima poslovnih događanja te uz podršku lokalne i nacionalne turističke zajednice (kongresnog ureda) može i treba jače pozicionirati Zadar na hrvatskom i svjetskom tržištu poslovnog turizma.

S vašim i drugim sadržajima Zadar sada čini 'zaokruženu destinaciju', nastavlja se brendiranje te B2B marketing, koji je ključan u ovom segmentu turizma.

Centar za kreativne industrije kojim upravlja Ustanova INOVAcija, apsolutno zadovoljava kriterije za manje skupove te u sinergiji s ostalim partnerima i srednje velike pa i veće skupove i događanja. Blizina povijesne jezgre te i određenog broja malih i srednje velikih hotela vas čini konkurentnim, uz svu tehničku infrastrukturu te stručno i posvećeno osoblje.“- kazao je Slaven Reljić, dopredsjednik udruge.
HUPKT je član Europske federacije kongresnih organizatora (EFAPCO) i teži podizanju standarda usluga kod svojih članova, ali i svih ostalih subjekata iz sektora kongresnog turizma stalnim edukacijama, suradnjom, povezivanjem i uzajamnim djelovanjem s drugima. HUPKT stalno surađuje s Hrvatskom turističkom zajednicom, Hrvatskom gospodarskom komorom, javnim i privatnim sektorom na nacionalnoj i lokalnoj razini u razvoju Hrvatske kao značajnog međunarodnog odredišta za kongresni turizam
Misija udruge je razvoj i poboljšanje statusa struke kongresnog turizma i veći značaj njezinih članova kao vodećih predstavnika ovog sektora u Hrvatskoj.

 


Ispis