OTVORENE PRIJAVE ZA EDUKACIJU ZA TON MAJSTORA

Ustanova INOVAcija u Centru za kreativne industrije organizira program stručnog usavršavanja i edukacije za ton majstora koji uključuje sve potrebne teorijske i praktične elemente te stavlja polaznika u stvarnu situaciju ozvučavanja i obrade zvuka.

Kroz ovaj program polaznici će savladati ključne segmente digitalne i analogne opreme; konzole, mikrofon, razglasni sistemi te sve to koristiti u praksi.

Cilj ovog programa je stručno osposobljavanje zainteresiranih pojedinaca za zanimanje tonskog majstora, struke čijeg profesionalnog kadra manjka na području RH, a isto tako i u Zadarskoj županiji. Kroz predavanja i radionice proći ćemo sve bitne značajke zanimanja te potaknuti polaznike na daljnje usavršavanje u poslu.

Program će se sastojati od predavanja i radionica u trajanju od 6 mjeseci gdje će se prolaziti teorijski i praktični elementi vezani za zanimanje ton majstora; od teorije zvuka, psihoakustike, razglasnih sistema do ozvučavanja instrumenata i obrade zvučnog signala. 

Predavanja i radionice provodit će se u vrhunski opremljenoj multifunkcionalnoj dvorani, IT dvorani te tonskom studiju Centra za kreativne industrije na Relji.

Sadržaj edukacije:

- Teorija zvuka, decibeli i psihoakustika

- Digitalni sistemi i protokoli

- Obrada zvuka (EQ, dinamika i efekti)

- Zvučnici, pojačala i skretnice

- Ozvučavanje instrumenata

- Praktični rad u koncertnom prostoru

Tečaj je usmjeren lokalno, prema amaterima, polu-profesionalcima ali i profesionalcima koji žele utvrditi svoje znanje te povezati ono praktično, naučeno kroz rad na terenu, sa stručnom teorijom i praksom sukladno svjetskim standardima. Audiovizualni sektor će profitirati educiranjem ton majstorskog kadra, s obzirom da je ta profesija neophodna na filmskom, televizijskom setu kao i u brzorastućoj industriji videoigara.

Edukaciju će voditi naš zaposlenik Jere Šešelja, nagrađivani glazbeni producent i ton majstor koji ima formalno obrazovanje za majstora zvuka, ali i iskustvo u radu kojim se osigurava cjelovito usavršavanje kandidata.

Za više informacija, kontaktirajte nas na mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.  ili, još bolje, posjetite nas na adresi Put Murvice 3A.

---

Cijena tečaja - 5000,00 kn

Trajanje - 6 mjeseci, predavanja su jednom tjedno, u trajanju od 4 sata.Ispis